Як правильно взяти насіння з гарбуза для посадки?

Оптимальні умови для зберігання насіння гарбуза – сухе та темне місце з температурою повітря до 16°С та помірною вологістю. Щоб насіння "дихали", їх слід покласти у тканинні або паперові мішечки. Не можна зберігати насіння у ванній або на кухні, оскільки в цих приміщеннях для них надто волого.

Як правильно сушити насіння з гарбуза?

Методика роботи з насінням:

  1. підготуйте сировину – видаліть м'якоть, промийте водою;
  2. температура духовки – 180 градусів;
  3. розкладіть насіння на деко в 1 шар;
  4. відправте в духовку на 20 хвилин;
  5. акуратно спробуйте насіння – оболонка повинна бути сухою і крихкою;

Чи потрібно промивати гарбузове насіння?

Сорт гарбуза при заготівлі насіння немає значення. … Далі насіння потрібно вимити під проточною водою. Вони часто оповиті в'язкими волокнами, тому промивати насіння потрібно до тих пір, поки вони не стануть чистими і шорсткими на дотик.

Чи можна сіяти свіже насіння гарбуза?

До посіву можна, можливо приступати прямо зараз. Акуратно вийміть насіння, промийте та можете розмістити їх на грядці. Не завадить їх перед сівбою проростити. Для цього вкладаємо насіння в ємність з вологою тканиною, як тільки вони проклюнуться, приступайте до сівби.

Як правильно дістати насіння з гарбуза?

Дістаньте насіння з гарбуза і очистіть їх. Для початку акуратно виріжте та дістаньте коло у верхній частині гарбуза поряд із плодоніжкою. Ложкою або руками дістаньте все насіння разом із м'якоттю та внутрішніми волокнами. Щоб очистити насіння від м'якоті, покладіть їх у сито та промийте під прохолодною водою.